Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

Eskrima kennismaking

zaterdag 27 mei 2023
2023-05-28 14:39:23Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen seizoen maakten we in Amstelveen al kennis met diverse alternatieve wapentechnieken en verschillende martial arts naast de reguliere Tang Soo Do lessen. Via Master Lee uit Groningen hebben we kennis gemaakt met de hopaesool en de charu. Zaterdag was het de beurt aan Eskrima, een vorm van Fillipijnse krijgskunst. Gavin Tan (zwarte band in Taekwondo en groene band in Tang Soo Do) nam in het middaguur het voortouw om de basistechnieken door te nemen met de Eskrima of Kali-stok, ook wel baton genoemd. Dit is een stok van 60 cm lengte van meestal rotan, waarmee wordt gewerkt met een of twee stokken. De 10 basistechnieken werden alleen uitgevoerd en in interactie met elkaar, waarna er ook een aantal ontwapeningstechnieken werden gedemonstreerd en geoefend. 

International Tang Soo Do Championship 2023

zaterdag 13 mei 2023
2023-05-28 13:11:47Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Amstelveen werd dit jaar door 10 deelnemers en support staf vertegenwoordigd op het grote internationale toernooi in Enschede. Sander, Frances, Nathy, Milou, Alexander, Arthur, Madher, Mohamed, Tijmen, en Hans waren van de partij. Ze hebben zich met enthousiasme ingezet voor de organisatie, wedstrijd leiden, het leveren van prestaties, wat soms ook nog een medaille opleverde: er werd 6x goud, 4x zilver; en 6x brons gewonnen. Als deelnemende vereniging kregen we ook nog een herinnering mee voor aan de muur. Na de terugweg naar Amstelveen gingen we volgens traditie sushi eten, en de groep werd daarbij nog flink aangevuld met een aantal achterblijvers en ouders. Een lange rit, en een lange dag, maar weer zeer gezellig en geslaagd!   

 

Extra training Enschede

zaterdag 29 april 2023
2023-05-28 13:12:01Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Zaterdag 29 april trokken een aantal zwarte banders (Arthur, Sven, Frances, en Hans), samen met Long, Lee, en Roy naar Enschede voor een extra training. Er werd meegedaan met de reguliere training van Sabomnim Oliver de Guzman. Na die training hadden de zwarte banders met een aantal zwarte banders uit Enschede (en Long) een workshop scheidsrechter-regels & gebruiken, terwijl Lee en Roy een heftige workout op muziek en veel geroep deden, onder leiding van Johan en samen met de lokale deelnemers. Na de lunch was er nog een extra training voor de zwarte banders van Oliver en Johan, waarin aandacht voor de hogere loopvormen en take-downs.  

Paastraining op zijn best

zaterdag 8 april 2023
2023-04-08 21:12:18Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vijfentwintig sporters waren er vandaag aanwezig op de speciale paastraining. Na een reguliere warming up om effe lekker de spieren te sterken en te strekken werden er een aantal spelletjes gedaan. Ballonnen-estafette op diverse manieren en ballonnen-hooghouden met trappen: gesprongen en achterwaardse technieken telden dubbel. Tikkertje met ballonnen door de hele zaal blijft ook populair bij jong en oud. Om de krachten te meten deden we een wedstrijdje in de touwen, waarbij Tijmen Simons als winnaar het langst bleef hangen. We sloten af met speciale breektesten, waarbij de vuist waarmee de techniek wordt uitgevoerd een rauw ei moest vasthouden. Vaak ging het goed, en af en toe had er iemand een natte hand. Iedereen mocht het ook proberen met chocolade-eieren, waar de meesten van sneuvelden, tijdens de breektest, of snel er na tijdens het opeten. Fijne Pasen allemaal! 

Gavin in de prijzen bij het NK in HIA

zaterdag 1 april 2023
2023-04-02 23:35:46Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag was een klein groepje uit Amstelveen richting Hendrik-Ido-Ambacht afgereisd om mee te doen aan het TSD-toernooi daar: groots aangekondigd als Nederlands Kampioenschap. Frances, Milou, en Gavin maakten er een gezellige dag van. Er werd flink gestreden met loopvormen, breektesten, en in mooie sparringspartijen. Er werd gewonnen en verloren, maar de Amstelveeners vielen vaak net buiten de medailles. Milou had het ook moeilijker dan vorig jaar, toen zij nog twee bekers mee naar huis nam. Dit jaar was het echter Gavin die successen boekte en die met Pyung Ahn Odan een 2e plaats bereikte bij loopvormen en met Dan gum hyung (met mes), een mooie 3e plaats bij wapenloopvormen. De stemming bleef vrolijk bij alle drie, ook op de terugweg.

Charu en Hopaesool

zaterdag 11 februari 2023
2023-02-11 22:31:19Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Zaterdagmiddag was er een speciale gastles in wapentechnieken. Voor 16 sporters van oranje band en hoger was Master Aldwin Lee (6e DAN) te gast in Amstelveen om een introductie te geven in het hanteren van de Charu en Hopaesool. Master Lee is president van de Holland Tang Soo Do Organisatie en hoofd van de Kwon-Moo sportschool in Groningen. Hij heeft zijn zwarte band al sinds 1978 en behoort daarmee tot de eerste generatie Tang Soo Do beoefenaars in Nederland. Een specialiteit van Master Lee is wapenkunde (Moogi Sul) en hij heeft ook speciale interesse voor antieke loopvormen (Hyungs) en heelkunde (Hohup Bob). Na de reguliere les in de morgen, bleef de meest gevorderde helft van de Amstelveense sporters om zich nog twee uur te verdiepen in de houten versterking en verlenging van de onderarm bij soms lastige series blokken en aanvallen.

Jubileum jeugdtoernooi Amstelveen

zaterdag 4 februari 2023
2023-02-07 00:40:56Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Enthousiaste jeugdleden uit Enschede, Doetinchem en Amstelveen streden dit jaar op de 5e aflevering van het Tang Soo Do jeugdtoernooi in Amstelveen. De dag werd begonnen met GUP-band uitreikingen en Arthur de Wolf en Sem Pater mochten hun 1e DAN zwarte band en ingelijst certificaat in ontvangst nemen. De uitreiking werd gedaan door Hans Slabbekoorn (2e DAN), uit naam van Sabomnim Oliver de Guzman, die jammergenoeg zelf ziek in bed achtergebleven was in Enschede. Het toernooi was weer een groot succes met loopvormen, wapenloopvormen en dit jaar ook voor het eerst de spectaculaire groepsloopvormen. Na de lunch met grote hoeveelheid tosti’s werd er gespard en geëindigd met breektesten. Toernooi-organisator Sander de Wolf (1e DAN) had alles onder controle en vele handen zorgden er voor dat we dit jaar ook zeer op tijd weer opgeruimd huiswaarts konden.

Vrijwilligers in het zonnetje

zaterdag 21 januari 2023
2023-02-07 00:38:57Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag werden de vijf Tang Soo Do docenten uit Amstelveen in het zonnetje gezet: Caroline Allard, Hans Slabbekoorn, Sven Ellers, Frances Meijers, en Sander de Wolf kregen een feestelijk pakket met lekkernijen. Farid Fawzy bedankte de vijf voor hun inzet het afgelopen jaar voor alle trainingen en de organisatie van extra events, uit naam van de actieve leden. Het lesgeven is al van jongs af aan onderdeel van Tang Soo Do als Martial Art en ook verantwoordelijkheid nemen en organisatie en administratie zijn taken die als vanzelfsprekend worden ingevuld en gedeeld. Alle docenten doen het met plezier en enthousiasme, maar vonden het deze dag ook fijn om de waardering te horen.

Gelukkig en gezond 2023

zaterdag 31 december 2022
2023-01-01 21:09:39Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Oliebollentraining: dit jaar was er een grote groep te porren om nog een lekkere training af te werken met een oliebol toe in het vooruitzicht. Het werd een leuke speelse training met een competitie-element. In groepjes van vier, met grote en kleine mensen door elkaar, werd er gesprint, geburpied, bok gesprongen, kruiwagen gelopen, en paardje gereden, en vooral met veel lachen en lol om punten gestreden. Na een wat serieuzer blok van basistechnieken (en Koreaanse termen) en loopvormen of vrij sparren, werd er afgesloten met een spactaculaire chaos in de vorm van karate-tikkertje. Een prachtige afsluiting van het jaar! We hopen dat er ook in het volgende jaar weer veel gelachen en gesport zal worden. Iedereen wordt bij deze in ieder geval een gelukkig en gezond 2023 toegewenst! 

Kerst-training met ballen

zaterdag 24 december 2022
2022-12-30 10:21:56Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Uitgebreid lunchen met een grote variatie aan lekkernijen, maar wel na een stevige training met ballen (aan de muur). We trainen de vakantieperiodes tegenwoordig gewoon door en zo ook deze zaterdag voorafgaand aan de kerstdagen. Rond de twintig mensen werkten zich in het zweet, onder andere door een paarsgewijze warming up waarbij ze het met elkaar aan de stok kregen. Verder werd er nog geschaafd aan de technieken en loopvormen die men moet kennen voor het komende GUP-examen op 7 en 14 januari. Daarvoor staan weer meer dan dertig mensen op de lijst die zich mogelijk mogen gaan opmaken voor hun volgende band! Daarbij komt ook wat theorie en Koreaans kijken en daarvoor heeft de informatie bij bandeisen op onze website afgelopen week nog een update gekregen. Martial arts is werken aan fysieke en mentale groei... 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2023 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation