Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

Sabomnim Seminar in Amstelveen

zaterdag 21 oktober 2023
2023-10-21 20:43:31Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Sabomnim Oliver de Guzman was vandaag afgereisd vanuit Enschede om een seminar te geven in Amstelveen. Na de warming up, verzorgd door Sem Pater, gaf hij aan alle leden les, wat in de beginjaren van Tang Soo Do in Amstelveen wekelijks het geval was. Hij legde vooral de nadruk op goede technieken, trap series, en combinaties in de loopvormen. In het middaguur kregen de hoge banders vanaf GUP3 tot DAN2 nog extra les om zich voor te bereiden op examens in januari 2024. Er werd flink geschaafd aan de hogere loopvormen en goed bijgepraat over trainingen, examens, en toernooien.  

Hopaesool-training Amstelveen

zondag 8 oktober 2023
2023-10-09 10:42:09Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vechtsport, krijgskunst, of dansvoorstelling: de Koreaanse Martial Arts in Nederland heeft er in ieder geval een aantrekkelijke nieuwe vorm bij. Zondag 8 oktober was Master Aldwin Lee uit Groningen voor de tweede keer op bezoek in Amstelveen, samen met Eugene Grimberg en Pascal Erenstein, om les te geven in Hopaesool. De Hopaesool is een stukje hout aan een touw dat vast zit rond de pols en waarmee slag en zwaaibewegingen gemaakt kunnen worden. Het historische verhaal vertelt dat arme mensen een plankje met hun naam als identificatie bij zich moesten hebben, en dat zij zich daarmee zijn gaan verdedigen tegen geweldadigheden van onderdrukkers en overvallers. Het stukje hout is klein en praktisch om bij je te hebben, maar ook gevaarlijk en effectief om je zelf te beschermen. De echte geschiedenis van martial arts zoals die vandaag de dag beoefend wordt kan echter ook in dansvoorstellingen liggen en in het plezier om elegante en sierlijke bewegingen te oefenen en te laten zien, in vredelievend en gezellig samenzijn.      

Start nieuwe seizoen

maandag 4 september 2023
2023-09-04 13:09:50Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag 2 september zijn we weer begonnen met de Tang Soo Do lessen. Er waren al weer 24 mensen die de vakantie als afgelopen beschouwden en er fris tegenaan gingen. Een aantal nieuwe mensen en een oud-bekende (Miantao) werden welkom geheten door een harde kern van zwarte banders en gekleurde guppers. We gaan er weer een fijn seizoen van maken met drie trainingsmomenten in de week, waar je 1x, 2x, of 3x per week gebruik van kunt maken voor de zelfde prijs. Nieuwe prijzen voor het lesgeld zijn wat duurder geworden met name voor wie per maand wil betalen, omdat we graag naar minder banktransacties willen met betalingen per jaar of per half jaar. Het middaguur op zaterdag zal weer vaak gebruikt worden voor extra lessen aan hogere banders, fightclub voor iedereen die wil, en gastlessen over oefeningen met wapens of andere martial arts vormen.

Laatste les van het seizoen

zondag 16 juli 2023
2023-08-25 09:44:47Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag werd het seizoen 2022-2023 al weer feestelijk afgesloten. Er werd licht getraind met 38 deelnemers, inclusief een aantal introducees. Daar kwamen er nog een heel aantal bij voor de aansluitende multi-culturele lunch met BBQ. We deden een warming up met een aantal ballon-wedstrijdjes per groep, basistechnieken, en (vliegende) traptechniek-oefeningen, om af te sluiten met een competitie van Flying Dutch(wo)man van het jaar. Peter Crowe bleef Gavin Tan en Tijmen Simons op een nagel-touch voor, met een trap van ongeveer 2.35 meter hoogte. Ook werden de GUP-banden uitgereikt, behaald op het examen van 1 juli. Er zijn dit seizoen 80 verschillende personen op de training verschenen (inclusief proeflessers) en die hebben samen 2998 trainingen voor hun rekening genomen (dat waren er nog 1791 en 2581 in de afgelopen 2 jaar). De meest trouwe bezoekers dit jaar waren: Sven Ellers (136x), Kjell Wessels (120x), en Madhy Nakargachew (112x). Het was vooral weer een gezellig en sportief jaar en we hopen weer zo’n jaar te starten na de vakantie op zaterdag 2 september!

Lee krijgt zwarte band

zaterdag 15 juli 2023
2023-07-16 15:43:23Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Legendarisch en misschien wel beste martial artist ooit was Bruce Lee. Onze eigen Lee trad afgelopen zaterdag in zijn voetsporen. Op 24 juni, een van de warmste dagen tot nu toe dit jaar, ging Lee Yogev Gnainsky voor zijn examen bij Sabomnim Oliver de Guzman richting Enschede. Vanuit Amstelveen werd hij vergezeld door Sander en Arthur de Wolf (beiden 1e DAN), en Roy Oz (examen voor zijn 1e GUP). Op zaterdag 15 juli kreeg Lee zijn zwarte band uitgereikt uit handen van Sander, met respectvolle aanwezigheid van zes andere zwarte banders uit Amstelveen, en een volle Dojang aan de Haspelslaan. Ondanks dat onze Lee nog veel moet leren om in de buurt van Bruce Lee te komen, is hij nu ook een stap verder dan de karateheld: Bruce haalde namelijk nooit een zwarte band in enige vorm van karate of kungfu. De vader van Lee was wel fan van Bruce Lee, maar zijn naam kreeg Lee vanwege de Hebreeuwse betekenis “van mij”, en staat voor de pracht van de natuur, mannelijkheid, en overvloed.      

Eskrima kennismaking

zaterdag 27 mei 2023
2023-05-28 14:39:23Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen seizoen maakten we in Amstelveen al kennis met diverse alternatieve wapentechnieken en verschillende martial arts naast de reguliere Tang Soo Do lessen. Via Master Lee uit Groningen hebben we kennis gemaakt met de hopaesool en de charu. Zaterdag was het de beurt aan Eskrima, een vorm van Fillipijnse krijgskunst. Gavin Tan (zwarte band in Taekwondo en groene band in Tang Soo Do) nam in het middaguur het voortouw om de basistechnieken door te nemen met de Eskrima of Kali-stok, ook wel baton genoemd. Dit is een stok van 60 cm lengte van meestal rotan, waarmee wordt gewerkt met een of twee stokken. De 10 basistechnieken werden alleen uitgevoerd en in interactie met elkaar, waarna er ook een aantal ontwapeningstechnieken werden gedemonstreerd en geoefend. 

International Tang Soo Do Championship 2023

zaterdag 13 mei 2023
2023-05-28 13:11:47Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Amstelveen werd dit jaar door 10 deelnemers en support staf vertegenwoordigd op het grote internationale toernooi in Enschede. Sander, Frances, Nathy, Milou, Alexander, Arthur, Madher, Mohamed, Tijmen, en Hans waren van de partij. Ze hebben zich met enthousiasme ingezet voor de organisatie, wedstrijd leiden, het leveren van prestaties, wat soms ook nog een medaille opleverde: er werd 6x goud, 4x zilver; en 6x brons gewonnen. Als deelnemende vereniging kregen we ook nog een herinnering mee voor aan de muur. Na de terugweg naar Amstelveen gingen we volgens traditie sushi eten, en de groep werd daarbij nog flink aangevuld met een aantal achterblijvers en ouders. Een lange rit, en een lange dag, maar weer zeer gezellig en geslaagd!   

 

Extra training Enschede

zaterdag 29 april 2023
2023-05-28 13:12:01Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Zaterdag 29 april trokken een aantal zwarte banders (Arthur, Sven, Frances, en Hans), samen met Long, Lee, en Roy naar Enschede voor een extra training. Er werd meegedaan met de reguliere training van Sabomnim Oliver de Guzman. Na die training hadden de zwarte banders met een aantal zwarte banders uit Enschede (en Long) een workshop scheidsrechter-regels & gebruiken, terwijl Lee en Roy een heftige workout op muziek en veel geroep deden, onder leiding van Johan en samen met de lokale deelnemers. Na de lunch was er nog een extra training voor de zwarte banders van Oliver en Johan, waarin aandacht voor de hogere loopvormen en take-downs.  

Paastraining op zijn best

zaterdag 8 april 2023
2023-04-08 21:12:18Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vijfentwintig sporters waren er vandaag aanwezig op de speciale paastraining. Na een reguliere warming up om effe lekker de spieren te sterken en te strekken werden er een aantal spelletjes gedaan. Ballonnen-estafette op diverse manieren en ballonnen-hooghouden met trappen: gesprongen en achterwaardse technieken telden dubbel. Tikkertje met ballonnen door de hele zaal blijft ook populair bij jong en oud. Om de krachten te meten deden we een wedstrijdje in de touwen, waarbij Tijmen Simons als winnaar het langst bleef hangen. We sloten af met speciale breektesten, waarbij de vuist waarmee de techniek wordt uitgevoerd een rauw ei moest vasthouden. Vaak ging het goed, en af en toe had er iemand een natte hand. Iedereen mocht het ook proberen met chocolade-eieren, waar de meesten van sneuvelden, tijdens de breektest, of snel er na tijdens het opeten. Fijne Pasen allemaal! 

Gavin in de prijzen bij het NK in HIA

zaterdag 1 april 2023
2023-04-02 23:35:46Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag was een klein groepje uit Amstelveen richting Hendrik-Ido-Ambacht afgereisd om mee te doen aan het TSD-toernooi daar: groots aangekondigd als Nederlands Kampioenschap. Frances, Milou, en Gavin maakten er een gezellige dag van. Er werd flink gestreden met loopvormen, breektesten, en in mooie sparringspartijen. Er werd gewonnen en verloren, maar de Amstelveeners vielen vaak net buiten de medailles. Milou had het ook moeilijker dan vorig jaar, toen zij nog twee bekers mee naar huis nam. Dit jaar was het echter Gavin die successen boekte en die met Pyung Ahn Odan een 2e plaats bereikte bij loopvormen en met Dan gum hyung (met mes), een mooie 3e plaats bij wapenloopvormen. De stemming bleef vrolijk bij alle drie, ook op de terugweg.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2023 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation