Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

3e DAN taart

zaterdag 25 mei 2024
2024-05-26 10:06:25Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Slagroomtaart met foto is de ultieme zoete beloning om een DAN-graduatie met alle leden te delen. Afgelopen zaterdag was dit het geval vanwege het behalen van de 3e DAN door Sven Ellers en Hans Slabbekoorn. Sven begon op zijn achtste met Tang Soo Do, en ging al op zijn negende en elfde naar het grote Regio 1 toernooi in Londen, Engeland. Daarna is hij ieder jaar de meeste trouwe aanwezige op de training geweest, en stond hij op zijn 14e voor het eerst les te geven voor de hele groep. Hans is op zijn 33e begonnen met Shotokan karate in San Francisco en bereikte daarmee de bruine band (laatste voor zwart).  Ze begonnen samen in 2011 met Tang Soo Do in Amstelveen bij Sabomnim Oliver de Guzman en behaalden in oktober 2016 hun 1e DAN (samen met zus en dochter Lana). In november 2019 kregen ze hun 2e DAN en nu dus op 18 mei kregen ze beiden de 3e DAN band omgedaan op het grote toernooi in Enschede. Ze bedanken iedereen voor de felicitaties, en waarderen het enthousiasme en de energie van alle Amstelveenleden waarmee ze iedere week weer opdagen om samen te trainen.

2nd Battle of Europe

zondag 19 mei 2024
2024-05-19 23:40:28Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse Tang Soo Do toernooi in Enschede weer van De Guzman Martial Arts (DGMA), georganiseerd door onze Sabomnim Oliver en Master Johan van Ingen. Er werd al om 6.15 vertrokken met een bus vanuit Amstelveen, met deelnemers, scheidsrechters, en supporters. Het was de tweede keer dat er een extra groot internationaal spektakel van was gemaakt met een Battle of Europe en bijna 250 deelnemers uit o.a. Nederland, Belgie, Frankrijk, Denemarken, en Engeland. Amstelveen was goed vertegenwoordigd en was heel succesvol met 16 deelnemers en 19 prijzen, terwijl er veel grote poules waren. We hadden 6x goud, 3x zilver, en 10 x brons, en ook nog heel veel top-prestaties van hen die net buiten de prijzen vielen. De sfeer op de terugweg in de bus van de zingende chauffeur René was dan ook optimaal. DJs Carmen & Scarlett verzorgden daarbij de muziek wat eindigde bij het binnenrijden van Amstelveen met het meezingen van het toepasselijke Europapa!     

Examen 3e DAN in Enschede

zaterdag 20 april 2024
2024-04-27 11:55:16Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Zaterdagmorgen 7.00 vertrokken Sven Ellers en Hans Slabbekoorn vanuit Amstelveen richting Enschede om rond 20.30 weer terug te zijn. Na een pre-test in januari, was het nu tijd voor een lange dag examen doen voor de 3e DAN. Naast de twee Amstelveense sporters waren er ook nog vier kandidaten voor de 1e en 2e DAN uit Enschede zelf. Het eerste uur was voor de theorie, daarna twee uur uithoudingsvermogen met trappen, stoten, en buikspieroefeningen. Na een korte pauze voor een lichte lunch en chocoladetaart werd er vervolgd met: basistechnieken en combinaties, 1-stap sparren, zelfverdediging (simpele aanval staand of zittend, en met één of meer aanvallers, en uiteindelijk met blinddoek). Het laatste deel tot zes uur was voor de breektesten: 3 plankjes binnen 6 tellen, een speedbreak (plank aan draadje zonder tegendruk), en de powerbreak (stapel gasbetonblokken).

Master Lee in Amstelveen

zaterdag 13 april 2024
2024-04-27 14:59:51Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen januari behaalde Master Aldwin Lee (7e DAN, TSD) als allereerste Nederlander de zwarte band in de Koreaanse krijgskunst Hopaesool. Dit gebeurde in de buurt van Praag onder toeziend oog van de Koreaanse grootmeester Ki-Hyun Do en de Tsjechische Master Martin Záme─Źnik. Afgelopen zaterdag was hij in Amstelveen. In de morgen gaf hij TSD-instructie in de reguliere les. Met zijn ervaring en kennis brengt hij rust en inspiratie in de zaal. Hij vroeg aandacht voor de standen, de ruimte om je heen, en veranderingen in oriëntatie van technieken. Ook leerden we een voor ons onbekende “Modo hyung”, een loopvorm met trappen, blokken, en stoten, met nadruk op snelle combinaties. In de middag volgde een Hopaesool-les voor de gevorderden, met assistentie van Eugene Grimberg, met herhaling, bijsturen van technieken, en de laatste updates.

Les van Sabomnim met 6e DAN

zaterdag 23 maart 2024
2024-03-23 23:52:53Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Sabomnim Oliver de Guzman was vandaag weer op bezoek in Amstelveen vanuit Enschede. Dertig enthousiaste sporters kregen les van de onlangs naar de 6e DAN gepromoveerde leermeester. Oefening en uitleg op alle bandnivo's en bijsturen van loopvormen en fine-tunen van trap- en stoot-technieken. Ook in de middag werd er nog les gegeven aan de instructeurs uit Amstelveen met 1e en 2e DAN. Nadat de puntjes weer op de i waren gezet was er tijd voor een applaus en taart voor het behalen van de 6e DAN. Vader David Nakergachew bracht Oliver weer naar het station voor de lange terugweg naar het oosten van het land. 

Jeugdkampioenschap TSD 2023

zaterdag 25 november 2023
2023-12-08 22:46:06Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Flonkerende bekers en splijtende planken, keiharde kiaps en het publiek op de banken: het Amstelveense JeugdKampioenschap (AJK) Tang Soo Do was weer een groot succes! Deelnemers uit Enschede en Amstelveen, dit jaar tot en met 18 jaar streden om het hardst en met plezier. Van loopvormen en wapenloopvormen in de morgen tot vrij sparren en breektesten in de middag. Oliver Moss viel met een prachtig uitgevoerde loopvorm net buiten de prijzen, omdat de prestaties zo dicht bij elkaar lagen. Tom Kogler verraste iedereen met een strak uitgevoerde wapenloopvorm met een katana zwaard. Enschede won dit jaar de groepsloopvorm onder leiding van Ferron van Rossum. Nathy Vaithiyalingam wist voor het eerst haar oudere zus in het vrij sparren te verslaan. Alexander Weesing vloog over twee personen heen om met een gesprongen zijwaartse trap zijn plankje in de lucht te breken. Hij moest echter in de barrage voor goud zijn meerdere erkennen in Indra Meijer, die haar plank in twee trapte boven haar eigen lichaamslengte. Organisator Sander de Wolf en Sabomnim Oliver de Guzman konden tevreden terugzien op een geslaagde dag.

Sabomnim Seminar in Amstelveen

zaterdag 21 oktober 2023
2023-10-21 20:43:31Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Sabomnim Oliver de Guzman was vandaag afgereisd vanuit Enschede om een seminar te geven in Amstelveen. Na de warming up, verzorgd door Sem Pater, gaf hij aan alle leden les, wat in de beginjaren van Tang Soo Do in Amstelveen wekelijks het geval was. Hij legde vooral de nadruk op goede technieken, trap series, en combinaties in de loopvormen. In het middaguur kregen de hoge banders vanaf GUP3 tot DAN2 nog extra les om zich voor te bereiden op examens in januari 2024. Er werd flink geschaafd aan de hogere loopvormen en goed bijgepraat over trainingen, examens, en toernooien.  

Hopaesool-training Amstelveen

zondag 8 oktober 2023
2023-10-09 10:42:09Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vechtsport, krijgskunst, of dansvoorstelling: de Koreaanse Martial Arts in Nederland heeft er in ieder geval een aantrekkelijke nieuwe vorm bij. Zondag 8 oktober was Master Aldwin Lee uit Groningen voor de tweede keer op bezoek in Amstelveen, samen met Eugene Grimberg en Pascal Erenstein, om les te geven in Hopaesool. De Hopaesool is een stukje hout aan een touw dat vast zit rond de pols en waarmee slag en zwaaibewegingen gemaakt kunnen worden. Het historische verhaal vertelt dat arme mensen een plankje met hun naam als identificatie bij zich moesten hebben, en dat zij zich daarmee zijn gaan verdedigen tegen geweldadigheden van onderdrukkers en overvallers. Het stukje hout is klein en praktisch om bij je te hebben, maar ook gevaarlijk en effectief om je zelf te beschermen. De echte geschiedenis van martial arts zoals die vandaag de dag beoefend wordt kan echter ook in dansvoorstellingen liggen en in het plezier om elegante en sierlijke bewegingen te oefenen en te laten zien, in vredelievend en gezellig samenzijn.      

Start nieuwe seizoen

maandag 4 september 2023
2023-09-04 13:09:50Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag 2 september zijn we weer begonnen met de Tang Soo Do lessen. Er waren al weer 24 mensen die de vakantie als afgelopen beschouwden en er fris tegenaan gingen. Een aantal nieuwe mensen en een oud-bekende (Miantao) werden welkom geheten door een harde kern van zwarte banders en gekleurde guppers. We gaan er weer een fijn seizoen van maken met drie trainingsmomenten in de week, waar je 1x, 2x, of 3x per week gebruik van kunt maken voor de zelfde prijs. Nieuwe prijzen voor het lesgeld zijn wat duurder geworden met name voor wie per maand wil betalen, omdat we graag naar minder banktransacties willen met betalingen per jaar of per half jaar. Het middaguur op zaterdag zal weer vaak gebruikt worden voor extra lessen aan hogere banders, fightclub voor iedereen die wil, en gastlessen over oefeningen met wapens of andere martial arts vormen.

Laatste les van het seizoen

zondag 16 juli 2023
2023-08-25 09:44:47Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag werd het seizoen 2022-2023 al weer feestelijk afgesloten. Er werd licht getraind met 38 deelnemers, inclusief een aantal introducees. Daar kwamen er nog een heel aantal bij voor de aansluitende multi-culturele lunch met BBQ. We deden een warming up met een aantal ballon-wedstrijdjes per groep, basistechnieken, en (vliegende) traptechniek-oefeningen, om af te sluiten met een competitie van Flying Dutch(wo)man van het jaar. Peter Crowe bleef Gavin Tan en Tijmen Simons op een nagel-touch voor, met een trap van ongeveer 2.35 meter hoogte. Ook werden de GUP-banden uitgereikt, behaald op het examen van 1 juli. Er zijn dit seizoen 80 verschillende personen op de training verschenen (inclusief proeflessers) en die hebben samen 2998 trainingen voor hun rekening genomen (dat waren er nog 1791 en 2581 in de afgelopen 2 jaar). De meest trouwe bezoekers dit jaar waren: Sven Ellers (136x), Kjell Wessels (120x), en Madhy Nakargachew (112x). Het was vooral weer een gezellig en sportief jaar en we hopen weer zo’n jaar te starten na de vakantie op zaterdag 2 september!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2024 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation