Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

Koud en stormachtig maar we trainen weer buiten

zaterdag 13 maart 2021
2021-03-13 16:36:54Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vanaf vorige week trainen we op zaterdagen weer buiten. Het weer is even wennen en vergt ook nog wat moed: vorige week waren we met 16 mensen die de kou trotseerden, maar die toen ook nog af en toe in het zonnetje werden gezet. Vandaag waren we al weer met 21 mensen, terwijl er nu wel heel weinig zon was en we door de harde wind onze kleinste sporters af en toe moesten helpen de voeten aan de grond te houden. Ook viel er af en toe een striemend buitje en zaten de meestal opgeknoopte haren op een gegeven moment vol met hagelsteentjes. Het was echter toch een fijne training, met een paar nieuwe kinderen die kwamen meesporten. We kregen ook nog een heerlijke versnapering als beloning aan het eind van Tom Kogler, die trakteerde vanwege zijn verjaardag, die al weer een tijdje terug was maar toen kon hij slechts online toegezongen worden. Dat was leuk, maar toch is live lekkerder!

Online lessen op actief

donderdag 18 februari 2021
2021-02-18 11:00:25Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Sinds 23 januari hebben we de online samenkomsten op ZOOM actief gemaakt. Afgelopen zaterdag was het al weer de vierde keer dat we met gemiddeld 20 van onze leden op zaterdag om 11.00 in pak klaar staan, ieder in de eigen huiskamer. Stoelen en kasten aan de kant, kleden opgerold, niet-sportende ouders of kinderen moeten voor een uurtje de open ruimte mijden: er wordt weer aan TSD gedaan! Met wisselende docenten werken we ons eerst ongeveer een haf uur in het zweet met een ferme work-out, om daarna de technische onderdelen te oefenen die op relatief kleine ruimte uitvoerbaar zijn. Afgelopen zaterdag waren het Arthur en Sander die het voortouw namen en komende lessen zullen we de opdrachten opvolgen van Yitao, Frances, Victor, en Hans. Binnenkort zullen we ook een aantreden krijgen van Laura van Leeuwen, een bij ons inmiddels bekende en welkome gast van de ATO, Zevenhuizen, met 4e DAN. Vanaf vandaag wordt er ook weer op donderdag gesport vanaf 19.00!

Tang Soo Do Zoom Start 2021

zaterdag 9 januari 2021
2021-01-10 15:07:48Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Het jaar 2021 is begonnen in lock-down, maar toch met een goede Tang Soo Do spirit. Vanaf 2 januari organiseren we korte ZOOM-meetings van een half uur op zaterdagen om 11.00 om contact te houden en ook een beetje op TSD gefocussed te blijven. In de eerste meeting werden er nieuwjaarswensen uitgewisseld en daarna gaf Sander uitleg en demonstratie bij aanvalstechnieken met de elleboog. Sven liet zijn met kerst gekregen Num Chucks zien en legde uit hoe je deze moet gebruiken. In de tweede meeting gaf Frances een uitleg over de korte stok als wapen en loopvormvariatie bij TSD. Arthur en Alexander hadden een leuke demonstratie van een spar-oefening met punten voor geslaagde aanvallen en blokken, terwijl Sacha liet zien hoe je een binnen-trampoline goed kunt gebruiken voor je work-out om TSD-spieren te trainen. We sloten af met Hans die de Soo Do Maki techniek uitlegde en hoe je de explosieviteit van je uitvoering kunt trainen en verbeteren. We gaan hiermee door tot we weer de Do Jang in mogen en iedereen mag een bijdrage verzorgen!       

Opnieuw in lock-down

maandag 14 december 2020
2020-12-14 22:37:24Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Jammer, maar helaas. Na de toespraak van de minister president van vanavond is duidelijk dat we voorlopig de Do Jang weer gaan sluiten. Met onmiddelijke ingang zijn alle trainingen afgelast tot 19 januari 2021. We zijn blij dat we toch nog een redelijk eind van het Tang Soo Do jaar hebben gehad, compleet met examens en banduitreikingen. Dank voor alle medewerking en zorgvuldigheid die we hebben ervaren van alle Tang Soo Do-ers, jong en oud, in het Corona-proof sporten met elkaar. We vinden het natuurlijk jammer om weer te moeten stoppen, maar de ernst van de situatie is duidelijk en een lock-down is noodzakelijk. Blijf bewegen en gezond! Tang soo!

GUP-diplomas uitgereikt

zondag 6 december 2020
2020-12-14 18:32:35Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen week zijn er op donderdag en zaterdag diploma's uitgereikt aan de mensen die hun GUP-examen op 21 november met succes hadden voltooid. De meesten waren al in de Pandorazaal aanwezig om hun nieuwe kleur band en felicitaties in ontvangst te nemen, maar ook in de Haspelslaan was er nog een flinke serie. Met inachtneming van de 1.5 meter afstand, een elleboog of buiging als felicitatie of eerbetuiging, maar met een hard applaus, werd iedereen 1-voor-1 naar voren geroepen. Farid en Quinten Fawzy moesten zelfs nog een weekje wachten, omdat er veel Corona in en om de klas op school was, maar gelukkig bleken ze niet besmet. De nieuwe bandgraad is weer een stap verder in het leven van de martial artist en ieder mag trots zijn op zijn of haar inzet en het behaalde nivo. Anbu en Nathy Vaithiyalingam verdienen extra vermelding, omdat ze bij hoge uitzondering een bandgraad mochten overslaan vanwege de progressie die ze het afgelopen jaar (ondanks Corona) hebben gemaakt. Gefeliciteerd allemaal en op naar de volgende mijlpaal!    

Tigertest 2020

zaterdag 5 december 2020
2020-12-14 18:37:12Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen week was er niet alleen examen voor rode banders in Enschede, maar werd er ook getraind in Amstelveen en was er een Tigertest voor de allerjongsten. Robert, Adam, Amir, Amnon en Mahder hebben geklommen, gesprongen, gerend, en gerold. Er moesten plankjes worden doorgeslagen en er werden mooie schoppen vertoond. Leuk en lol, maar ook je best doen en zo goed mogelijk alle onderdelen van het examenformulier uitvoeren. De test geldt als voorbereiding op echte examens voor een band, maar de kandidaten mochten ook nu al na afloop een speciaal diploma en wat lekkers in ontvangst nemen. Dit jaar hadden Tom Kogler en Milou Lenten de voorbereidingen gedaan en de test georganiseerd en zorgden ze voor sturing en aanmoediging, onder leiding van Frances Meijers.  

Drie wolfjes uit schaapskleren

zaterdag 28 november 2020
2020-11-30 15:39:24Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag 28 november zijn Sander, Arthur, en Victor de Wolf naar Enschede afgereisd voor hun GUP 1 examen bij Sabomnim Oliver de Guzman. Om 8.00 uur werd er begonnen met de theorie, daarna werd er twee kilometer gerend in de koude buitenlucht, achter Johan van Ingen aan (in korte broek). Terug in de gymzaal werd er een zwaar en lang programma afgelegd waar alle drie de "wolfjes" diep moesten gaan en waar hun vriendelijke karakter op de proef werd gesteld. Ze moesten dus (figuurlijk) uit de schaapskleren... Alle drie deden ze het echter erg goed en lieten ze alles zien wat ze in huis hadden wat betreft basistechnieken, loopvormen, wapenbeheersing (stok en mesloopvorm), en 1-stap-sparren (mogelijk binnen het gezin). Spectaculaire breektesten met power (meerdere planken op elkaar) en speed (plank los aan draadje) maakten rond 15.30 een eind aan een slopende dag. De drie kandidaten mochten gelijk hun diploma's en rode band in ontvangst nemen. Gefeliciteerd, we zijn supertrots op jullie!

 

Top-Guppers uit Aalsmeer naar Amstelveen

zondag 22 november 2020
2020-11-30 15:53:31Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Dit seizoen zijn er drie top-GUP-leerlingen uit Aalsmeer naar Amstelveen overgestapt. De bekende Wassanim Tang Soo Do school van Johan van der Nald is er jammergenoeg mee gestopt en een aantal leerlingen heeft de weg naar onze Moo Duk Kwan Academy inmiddels gevonden. Long Jiang, Nienke Smith en Sem Pater zijn al vele jaren actief in Tang Soo Do en hebben in de afgelopen trainingsperiode laten zien veel in huis te hebben. Er zijn kleine verschillen in de uitvoering en het repertoire aan loopvormen, maar de stijl en spirit is grotendeels overlappend, en laat de interesse en motivatie goed aansluiten. Ze hebben bij het afgelopen GUP-examen, ieder op zijn/haar eigen nivo, laten zien hard op weg te zijn richting een zwarte band. Kees Steegman zorgde voor morele ondersteuning en de foto's!  

GUP-examens voor 24 personen

zaterdag 21 november 2020
2020-11-30 14:26:43Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Op zaterdag 21 november was er sinds lange tijd weer examen voor veel enthousiaste Tang Soo Do leerlingen. Het grote aantal personen was opgedeeld in vier groepen en kwam op verschillende tijdstippen naar de zaal. Kyo Sa Nim Caroline Allard en Kyo Sa Nim Hans Slabbekoorn hadden ieder twee hoge GUP-assistenten voor de evaluatie en namen ieder bij 2 groepen van 6 personen de test af. Voor de lagere GUP-graden was het na anderhalf uur volbracht, bij de hogere GUP-graden duurde het twee of drie uur. De zelfverdediging en het vrijsparren werden door omstandigheden niet geexamineerd. Er is erg goed gepresteerd en er waren hele mooie technieken te zien. De warming-up was zwaar en er werd zeker doorzettingsvermogen gevraagd die spierpijn op kon leveren. De loopvormen werden per groep en soms individueel gevraagd. Daarnaast werd er getest op kennis van het Koreaans en van Tang Soo Do traditie, geschiedenis, en achtergrond. De afsluiting van het examen was voor iedereen een breektest! Kees Steegman was aanwezig om deze foto’s te maken.

Tang Soo Do ten tijde van Corona

zaterdag 24 oktober 2020
2020-10-30 22:13:46Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Met de laatste nieuwe maatregelen afgekondigd door de minister president en het RIVM is er weer een nieuwe fase ingegaan van Tang Soo Do ten tijde van Corona in Amstelveen. De afgelopen twee weken is de zaal afgezet met linten en opgedeeld in vier delen. De kinderen van de lagere school trainen samen, de kinderen van de midelbare school blijven ook bij elkaar tussen een door linten afgezet deel, en er is plek voor twee groepen van vier volwassenen. Iedere groep heeft zijn eigen instructeur die niet wisselt van groep. Iedereen boven de 12 houdt 1.5 meter afstand en ook de onderlinge groepen blijven minimaal 1.5 meter van elkaar. En verder natuurlijke de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en handen desinfecteren voor en na de les. Gelukkig kunnen we zo wel blijven sporten en zijn er voor na de les voor sommige sporters familieleden beschikbaar om even close-contact te sparren, zoals bij de broers Yitao en Miantao Zhao!

1 2 3 4 5 6 7

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2021 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation