Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

Succesvol toernooi in Enschede

zaterdag 14 mei 2022
2022-05-19 23:01:00Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Achtien Amstelveense Tang Soo Do-ers vertrokken in alle vroegte richting Enschede voor het DGMA (De Guzman Martial Art)-kampioenschap. Meer dan 250 deelnemers uit meerdere landen, zoals Belgie, Spanje, Frankrijk, en Engeland streden sportief om de vele prijzen. Ook vele voor ons bekende mensen van bevriende Tang Soo Do verenigingen uit Nederland kwamen uit op loopvormen, wapenloopvormen, vrij sparren en breektesten. Een team van kersverse gele en witte banders (Kjell, Rick en Tijmen) kwam zeer goed uit voor de team-loopvorm, al vielen ze daarmee op het nippertje buiten de prijzen. Huishuai en Allen namen wel ieder een medaille mee, net als Glen, Kjell, en Rick, op hun allereerste toernooi. In totaal namen we 22 medailles mee terug naar huis, met grote winnaars zoals Anbu, Milou, en Maedot. Het was echter vooral gezellig en alle deelnemers hebben het top gedaan, Tang Soo!    

EHBO cursus aan de Haspelslaan

zaterdag 7 mei 2022
2022-05-07 23:39:18Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de Amsteelveense Tang Soo Do. Een ongelukje kan echter altijd gebeuren, of iemand die onwel wordt. En dan is het toch handig als er iemand in de buurt is die weet wat te doen. Hierom volgden negen zwarte banders en senioren vandaag, na de reguliere training in de morgen, een EHBO cursus van 13.00 tot 17.00. Er werden diverse levensbedreigende en minder gevaarlijke situaties besproken en nagespeeld. Ook werd reanimatie geoefend op mannelijke en vrouwelijke poppen. Dit was voor het eerst en Hart van Nederland was hierom aanwezig voor een nieuwsbericht dat in de avond werd uitgezonden op tv! Het was een leerzame en gezellige middag die werd afgesloten met wat een traditie lijkt te worden: sushi...

Paastraining 2022

zaterdag 16 april 2022
2022-04-18 11:06:41Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Ontspanning en inspanning in vrolijke paasstemming, dat was het. Buiten was het al prachtig weer maar ook binnen allemaal zonnige en lachende gezichten. De traditionele paastraining met grappige elementen was na de lange coronaperiode weer als van ouds. We begonnen met een korte maar toch pittige warming up van Sander, om daarna serieuze oefeningen af te wisselen met inspannende spelletjes met chocolade paaseitjes. We sloten af met een paar rondjes breektesten en nadat we vele eieren op deze manier gebroken hadden konden we ons na afloop te goed doen aan de pure, melk, en witte chocolade!

Laura van Leeuwen op bezoek

zaterdag 9 april 2022
2022-04-09 18:44:42Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag was Laura van Leeuwen (4e DAN) weer een keer op bezoek in Amstelveen. De karateka heeft de afgelopen jaren al diverse keren meegetraind, digitaal en live, en deelt dan met plezier haar kennis en ervaring. Laura is afkomstig van de karate verening in Zevenhuizen, die is aangesloten bij de All Tang Soo Do Organistatie, en onder leiding staat van Sabomnim Jan Timmers. Momenteel woont en werkt Laura in Richmond, Virginia, USA. In een extra half uurtje voor hogere banders voorafgaand aan de zaterdagles, en daarna ook nog voor de hele groep, kon Laura een aantal fijne kneepjes van het sparren behandelen. Arthur de Wolf nam deze keer de warming up voor zijn rekening, wat menigeen de volgende dag nog gevoeld zal hebben...

Milou in de prijzen op NK

zaterdag 2 april 2022
2022-04-09 18:41:12Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Zaterdagochtend vroeg vertrok er een klein team van Tang Soo Do-ers uit Amstelveen richting Hendrik-Ido-Ambacht voor het Open Nederlands Kampioenschap, georganiseerd door Tang Soo Do karate vereniging Mudjeok e Yong. Alexander en Arthur Weesing en Milou Lenten gingen mee voor deelname en Frances Meijers was er met haar 2e Dan bij als begeleiding. Vader Frits was chauffeur en supporter. Alexander en Arthur deden het supergoed en verweerden zich kranig, maar deze keer was het Milou die met twee bekers naar huis ging en vooral met haar stokloopvorm opviel en zelfs hogere banders achter zich liet. Gefeliciteerd Milou en we zijn trots op het hele team: op naar de volgende uitdaging!  

Dans officiëel voor Frances en Sander

zondag 20 maart 2022
2022-03-20 17:30:02Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Gistermorgen was de uitreiking van het certificaat en de zwarte band voor de tweede Dan voor Francesca Meijers en voor de eerste Dan voor Sander de Wolf. Beiden deden op 18 december 2021 in Enschede hun examen en werden nu in het zonnetje gezet, in het bijzijn van veel jeugd en senioren uit Amstelveen en Enschede die bijeen waren op het jeugdternooi. Na een lange Corona-periode zonder evenementen en bezoekjes was Sabomnim Oliver de Guzman in Amstelveen om de uitreiking uit te voeren, onder het toeziend oog van Kyo Sanim Johan van Ingen. We zijn in Amstelveen erg blij met de prestaties van Frances en Sander, omdat zo het arsenaal aan instructeurs groeit en verbetert. Ze kregen dan ook een ei met chocoladepaashaasjes aangeboden door twee van de jongste leden van onze club: Chloë van Heeteren en Maedot Gebremichael.

Vierde NTSDF Tang Soo Do Jeugdtoernooi in Amstelveen

zaterdag 19 maart 2022
2022-03-20 17:48:52Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Bedrijvigheid al om, vanaf 8.30 in de Dojang aan de Haspelslaan in Amstelveen: eindelijk na twee jaar aflassing vanwege Corona weer een jeugdtoernooi. 16 jeugdleden uit Amstelveen en 15 jeugdleden uit Enschede streden om de vele prijzen, en daarnaast waren er veel volwassen leden en familie en vrienden in het publiek voor de organisatie en de ondersteuning. Er werd begonnen met loopvormen en wapenloopvormen, toen een korte onderbreking voor de lunch, en daarna sparren en de breektesten. Er waren fouten en bijna perfecte uitvoeringen, trappen onder de band en gesprongen acties met dubbele punten, plankjes die niet doorbraken en ook spetterende speedbreaks. Niemand ging naar huis zonder een prijs, maar toppers van de dag waren Mahder Nakargachew en Lee Yogev Gnaisky. Het natafelen met de Sabomnim was met sushi bij Fussia, en het naborrelen duurde tot ruim na 20.30! 

Willem Huiting overleden

woensdag 9 februari 2022
2022-02-10 00:06:50Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vandaag is er afscheid genomen van onze Tang Soo Do vriend uit Enschede, Willem Huiting, die op 2 februari 2022 op 71-jarige leeftijd overleed. Op relatief late leeftijd werd hij enthousiast over Tang Soo Do, voor een tijdje ook samen met zijn vrouw Henny. Hij was leergierig, vrolijk, en zachtaardig,  en wilde dat ook graag weer doorgeven aan anderen. De laatste jaren assisteerde hij Sabomnim Oliver de Guzman veelvuldig bij het les geven en werd daarmee geliefd bij kinderen en volwassenen. Hij werkte hard voor zijn zwarte band, zwetend en zwoegend, zij-aan-zij met de zwarte banders uit Amstelveen. Op 3 juli 2021 deed hij nog met succes examen voor zijn 2e DAN. Afgelopen week overleed hij aan de gevolgen van ALS. Willem liet ons zien dat je nooit te oud bent om te leren en te groeien als leerling en leraar in Martial Arts. Hij leerde ons ook persoonlijk de Yukro Hyung Shodan: de eerste van een serie van zes loopvormen, die “het pad van de krijger” symboliseren. Willem ging ons voor bij deze eerste stap die ook wel “Du Mon” of “De Grote Poort” wordt genoemd. We zullen hem erg missen op het pad dat nog voor ons ligt.

Tang Soo Do Amstelveen kijkt niet weg

zaterdag 29 januari 2022
2022-02-02 23:47:20Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Grensoverschrijdend gedrag gaat over grenzen aangeven, herkennen en erkennen. Een basisprincipe van Tang Soo Do is ‘Zelfbeheersing ten alle tijden in woord en daad’. Bij een krijgskunst of martial art denkt men hierbij wellicht aan agressie, maar het betreft ook sexueel of racistisch getinte opmerkingen en ongepast lichamelijk contact. Lichamelijk contact hoort wel bij onze trainingen, maar is alleen mogelijk in volledige duidelijkheid en met wederzijds vertrouwen. We spreken binnen Tang Soo Do ook over gehoorzaamheid aan ouders en ouderen en respect voor instructeurs en zij die verantwoordelijkheid dragen. Het is juist daarom van belang dat de verantwoordelijken ieders grenzen zien en respecteren en ongepast gedrag signaleren. Tang Soo Do Amstelveen kijkt niet weg bij ongepast gedrag, in de dojang, kleedkamer, of elders rondom de les of op een toernooi, van instructeur, leerling, of wie dan ook. We vragen iedereen in zo’n geval de betreffende persoon aan te spreken en te vragen dit gedrag te stoppen en het voorval te melden bij één van de zwarte banders of een vertrouwd persoon buiten de club zoals een vader of moeder. Tang Soo!

Weer begonnen en drie keer per week

maandag 17 januari 2022
2022-02-02 23:58:52Tang Soo Do Amstelveen100%100%

IJskoud was het in de dojang, toen alle ramen en deuren open gingen voor het ventileren na een drukke les vol kinderen voorafgaand aan de training op maandag in de Pandorazaal. Na drie online lessen, op zaterdag, maandag, en donderdag, zijn we na het openstellen van de gymzalen weer onmiddelijk live gegaan op 15 januari 2022. Door de vele corona en quarantainegevallen was het nog erg rustig met nog geen 20 mensen, maar het was wel weer erg fijn! We hopen dat we de lock-downs nu voorlopig achter de rug hebben en dat we langzaam aan iedereen weer terug gaan zien op de training. En iedereen kan nu drie keer in de week trainen als hij of zij wil! We hebben ook al voorzichtig naar een nieuwe datum voor ons jeugdtoernooi zitten kijken, dat de afgelopen twee jaar telkens niet door ging. Het wordt waarschijnlijk 19 maart. Fingers crossed!  

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2022 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation