Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

GUP examen test en training

zaterdag 18 september 2021
2021-09-19 15:19:32Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Examendrukte op de Dojang aan de Haspelslaan: voor GUP 9 (wit-gele band) tot en met GUP 2 (blauwe band). Leraren en assistenten druk met organiseren, scoren van activiteiten en capaciteiten, en leerlingen die hun uiterste best doen om (voor sommigen 3 uur lang) te laten zien wat ze kunnen of wat ze nog aan het leren zijn. Sommige mensen waren echt toe aan een stap omhoog op de GUP-ladder, anderen namen de gelegenheid waar om zichzelf te testen op wat ze nog allemaal wisten en hoe ze kunnen presteren onder een beetje gezonde druk. Het zweet vloeide weldadig en aan het eind vlogen de plankjes in het rond. Er werd afgesloten met een zakje chips, van Nienke die de Dojang voorlopig even voor de sportschool gaat vervangen. Zo kwamen op deze dag weer diverse aandachtspunten van grootmeester Hwang Kee aan bod: In Neh (uithoudingsvermogen), Yong Gi (Moed), en Uei Rhee (Vriendschappelijke aandacht voor elkaar).

Seizoenstart TSD Amstelveen

zaterdag 28 augustus 2021
2021-08-29 17:32:35Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Zaterdagmorgen om 11.00 stond de Dojang aan de Haspelslaan weer helemaal vol met Tang Soo Do-ers! We zijn weer begonnen! We waren met 39 en nog niet eens iedereen was terug van vakantie.... De hoge banders hadden afgelopen week al getraind en zich met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen bezig gehouden. Ook diverse lagere banders hadden in de vakantie niet stilgezeten en loopvormen geoefend of kracht en flexibiliteit getraind. Het volgende examen zou ook zo maar snel kunnen komen als er aan de eisen van de volgende band kan worden voldaan... Ook waren er al weer nieuwe proeflessers en enthousiaste nieuwe leden. Er werd op deze eerste dag gelijk flink gesport, met een goede warming-up, training van basistechnieken, en aandacht voor de loopvormen. Aansluitend werd er nagekletst over de vakantie, met een broodje, fruit en groente, een pakje drinken, en een zoete verjaardagstractatie.

Senior training en pre-test examens Enschede

zaterdag 3 juli 2021
2021-07-04 16:56:56Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Verwachtingsvol vertrok een delegatie van 11 mensen uit regio Amstelveen rond 8.30 richting Enschede. Sabomnim Oliver de Guzman van de Nederlandse Tang Soo Do Federatie (NTSDF, 5e DAN) gaf een senior training aan het eind van het seizoen voor een select gezelschap van de scholen uit Enschede, Doetinchem, en Amstelveen. Sander, Arthur, Hans, Roy, en Alexander waren van de partij. Lee, Sem, Nienke, en Long deden een pre-test voor het GUP 1 examen voor volgend seizoen, en Frances deed een pre-test voor haar 2e DAN. Supporter en chauffeur Thomas deed ook inspiratie op voor een mogelijke start eind augustus. Na het theoriegedeelte werd er rond 11.30 begonnen met de warming up, de basistechnieken, en trap-oefeningen om het uithoudingsvermogen te testen. Daarna werd er direct door gegaan met het doorlopen van alle loopvormen, 1-stap sparren, zelfverdediging, en vrij sparren. Het was een vermoeiende dag, maar zeer bevredigend en leerzaam, en voor sommigen de eerste keer om met zo'n lange training mee te doen. We sloten rond 17.15 af. Na een welverdiende stop voor shakes, burgers, en frietjes, reden we weer terug en waren we om 20.30 weer thuis. Klokkie rond, Tang Soo!   

Afsluiting TSD-seizoen 2020-2021 in Amstelveen

donderdag 1 juli 2021
2021-07-04 16:58:21Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Gevarieerd seizoen met veel uitdagingen! Dat was het in 2020-2021. Maar ondanks alle corona-maatregelen met veel inzet en enthousiasme en groei in het ledenaantal! We hebben binnen en buiten getraind. Tussen linten in vakken, met 2 of 4 volwassenen, en jeugd bij elkaar op basis van schoolgroep. We hadden ook heel vaak publiek en proeflessers en niet in de laatste plaats tijdens de laatste les! Op de Pandora-locatie deden vele papas, mamas, broers, zussen, en vrienden mee met de warming up! Daarna was er een demonstratie aan groepsloopvormen uit drie verschillende series: de Kito Hyung, Pyung Ahn, en de Chilsung series, om af te sluiten met Bong Hyung Ilbu, de eerste stokloopvorm. Daarna werd de BBQ aangestoken en werd er lekkers uit vele windstreken gedeeld, veel gekletst en gelachen onder het genot van een drankje. Het volgende seizoen start weer zaterdag 28 augustus!

Tigertest met nieuwe leden

zaterdag 26 juni 2021
2021-06-27 16:26:53Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vandaag hadden we weer een Tigertest! Een speels examen met diverse karatespelletjes voor onze jongste telgen en nieuwste leden. Dit keer waren Julia, Meklit, en Chloe present, en deden Amnon en Mahder nog een keer mee voor de gezelligheid. Victor en Alexander waren de hogere banders die dit jaar de voorbereiding en organisatie voor hun rekening hadden genomen. Er werd onder andere een boze smiley op een plankje doorgeslagen en er moest een Corona-kussen uit de lucht worden getrapt. Iedereen deed het ontzettend goed en alle deelnemers ontvingen een diploma en wat lekkers aan het eind van de les.  

Sander en Quinten tracteren na de les

zondag 20 juni 2021
2021-06-20 10:47:41Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Gisteren was een leuke en drukke les met weer meer dan 30 deelnemers. Victor deed de warming-up, wat hij heel goed deed met af en toe spieken op een briefje, maar helemaal zelfstandig, leuke oefeningen, lekkere flow, en complete work-out. Caroline gaf daarna een pittige serie basistechnieken, die voor alle bandgraden een uitdaging was: lage banders konden de basistechnieken trainen, de hoge banders konden hun hoofd breken over soms lange combinaties. Daarna werd er opgesplitst om het 1-stap sparren te trainen, wat wel weer wennen was na zo’n lange tijd op afstand trainen (er was heel wat vergeten...). Afsluitend werd er nog flink gesprongen, tegen stootzakken getrapt en zelfs nog wat plankjes gebroken. De echte afsluiter was echter een dubbele tractatie van de jarigen Sander en Quinten, die ons respectievelijk met een TSD-tompoes en een raket blij maakten!  

Grote pre-test zet iedereen weer op scherp

zondag 30 mei 2021
2021-05-30 19:24:44Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Afgelopen zaterdag waren we met 32 Tang Soo Do-ers actief in de 'Do Jang' aan de Haspelslaan. Prachtige gezicht om iedereen weer te zien rekken in het tegenlicht van de zonnestralen die door de openstaande deuren naar binnen kwamen. Ook was het genieten van zwetende koppen in het voorjaarszonnetje. Vier zwarte banders beoordeelden de prestaties binnen en buiten voor een overzicht van de progressie die iedereen had gemaakt in de afgelopen Corona-periode. Er zullen zeker weer examens afgenomen worden later dit jaar, voor sommigen nog voor de vakantie en voor anderen er na. De sfeer was ontspannen en iedereen was supergoed bezig. Om 11.00 begonnen, zwaaide de eerste groep af om 12.30, de tweede groep om 13.15, terwijl de hoogste banders om 14.00 moe en voldaan de zaal hielpen opruimen!  

Weer binnen - het gaat wennen die linten en handen desinfecteren

donderdag 20 mei 2021
2021-05-30 19:01:38Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Sinds 20 mei sporten we weer binnen. De ramen en deuren open, anderhalve meter afstand, lagere en middelbare schooljeugd gescheiden, en volwassenen in groepjes van twee (vaak gezinsleden), allemaal aangegeven met een vakwerk van linten door de zaal. Het is even organiseren, maar wel weer heel fijn om met de blote voeten op de grond te staan. Ook fijn om elkaar weer allemaal te zien. Digitaal zaten we op zaterdagen op gemiddeld 20 mensen ingelogd, buiten op gemiddeld 24 op de stoep, straat en in parkeervakken, en binnen zitten we al weer op 28 mensen gemiddeld per les. Buiten was echter ook weer geen straf, en met het mooie weer trainen we vaak nog met een deel van de groep buiten, zodat we lekker de ruimte hebben.

Koud en stormachtig maar we trainen weer buiten

zaterdag 13 maart 2021
2021-03-13 16:36:54Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Vanaf vorige week trainen we op zaterdagen weer buiten. Het weer is even wennen en vergt ook nog wat moed: vorige week waren we met 16 mensen die de kou trotseerden, maar die toen ook nog af en toe in het zonnetje werden gezet. Vandaag waren we al weer met 21 mensen, terwijl er nu wel heel weinig zon was en we door de harde wind onze kleinste sporters af en toe moesten helpen de voeten aan de grond te houden. Ook viel er af en toe een striemend buitje en zaten de meestal opgeknoopte haren op een gegeven moment vol met hagelsteentjes. Het was echter toch een fijne training, met een paar nieuwe kinderen die kwamen meesporten. We kregen ook nog een heerlijke versnapering als beloning aan het eind van Tom Kogler, die trakteerde vanwege zijn verjaardag, die al weer een tijdje terug was maar toen kon hij slechts online toegezongen worden. Dat was leuk, maar toch is live lekkerder!

Online lessen op actief

donderdag 18 februari 2021
2021-02-18 11:00:25Tang Soo Do Amstelveen100%100%

Sinds 23 januari hebben we de online samenkomsten op ZOOM actief gemaakt. Afgelopen zaterdag was het al weer de vierde keer dat we met gemiddeld 20 van onze leden op zaterdag om 11.00 in pak klaar staan, ieder in de eigen huiskamer. Stoelen en kasten aan de kant, kleden opgerold, niet-sportende ouders of kinderen moeten voor een uurtje de open ruimte mijden: er wordt weer aan TSD gedaan! Met wisselende docenten werken we ons eerst ongeveer een haf uur in het zweet met een ferme work-out, om daarna de technische onderdelen te oefenen die op relatief kleine ruimte uitvoerbaar zijn. Afgelopen zaterdag waren het Arthur en Sander die het voortouw namen en komende lessen zullen we de opdrachten opvolgen van Yitao, Frances, Victor, en Hans. Binnenkort zullen we ook een aantreden krijgen van Laura van Leeuwen, een bij ons inmiddels bekende en welkome gast van de ATO, Zevenhuizen, met 4e DAN. Vanaf vandaag wordt er ook weer op donderdag gesport vanaf 19.00!

1 2 3 4 5 6 7 8

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2021 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation