Tang Soo Do AmstelveenPostbus 23631, 1100EC, Amsterdam+31 (0) 6 2522 8947info@tsd-amstelveen.nlhttps://www.tsd-amstelveen.nl/img/logo_amstelveen.png
 

Banden

De kleur van de band maakt de kennis van de leerling inzichtelijk

Vanaf je witte band naar je zwarte band: de betekenis van de banden

Bij Tang Soo Do gebruiken we banden om de kennis van een leerling voor andere beoefenaars zichtbaar te maken. De kleuren van de banden vertegenwoordigen bepaalde jaargetijden, zoals vaak wordt gebruikt in de Oosterse filosofie.

Wit De witte band vertegenwoordigt de winter en staat voor de zuiverheid en de verborgen mogelijkheden van de nieuwe leerling; als zaadje dat net is geplant.
Geel/Oranje Vertegenwoordigen het einde van de winter en het begin van de lente en staat hiermee voor de groei van het zaadje.
Groen/Blauw Vertegenwoordigen de lente en zijn de kleuren van het leven en het lichamelijk welzijn en staan symbool voor de plant. Deze kleuren staan ook voor de snelle ontwikkeling en het toenemende niveau van de leerling.
Rood Vertegenwoordigt de zomer en staat daarmee symbool voor energie en vitaliteit; de bloei van een sterke plant. Het laat de verbetering, de actieve deelname en de vooruitgang van de leerling zien.

Middernachtsblauw
(zwarte band)

Vertegenwoordigt de herfst en staat symbool voor de tijd van oogsten en delen. Het symboliseert perfectie en oneindigheid. Het staat voor het begin van iemands zoektocht naar zijn of haar perfectie in Tang Soo Do. Het vertegenwoordigt rijpheid, rust, en leiderschap.

Facebook  -  Nederlandse Tang Soo Do Federatie

 

© 2024 Tang Soo Do Amstelveen - Alle rechten voorbehouden

Powered by BitNation